Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе планирана работна

...
 Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе планирана работна
Коментари Харесай

Министър Василев проведе среща с кмета на Плевен

 Министърът на младежта и спорта Радостин Василев организира планувана работна среща с кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Двамата разискаха строителството на нова многофункционална спортна зала в града. На срещата участваха още зам.-министър инж. Владимир Харизанов, основният проектант на Община Плевен Светлин Митев и специалисти от дирекция „ Инвестиционна политика и публични поръчки “ на Министерството на младежта и спорта. 
    Съоръжението би трябвало да бъде построено на мястото на разрушената колописта, а средствата ще бъдат обезпечени от страната. В залата би трябвало да има опция да се организират надпревари и тренировки по няколко типа спорт – баскетбол, волейбол, футбол, хандбал, художествена гимнастика и други Предвидено е построяването на помощни пространства, които да служат за тренировки по бокс, битка, повдигане на тежести, бойни спортове и други Залата би трябвало да разполага и със закрита лекоатлетическа писта. Планира се да бъде построен и закрит плувен басейн с олимпийски размери, който ще покрива всички стандарти на Международната федерация по плуване, както и хотелска част към комплекса. Обсъжда се оборудванията да могат да бъдат употребявани свободно както за професионален, по този начин и за всеобщ спорт по избран график. Предвидено е към залата да бъдат построени и нужният брой паркоместа. 
    По време на диалозите беше конкретизирано, че парцелът, на който би трябвало да бъде построена многофункционалната спортна зала, следва да бъде трансфериран от Община Плевен в активите на Министерството на младежта и спорта. 
    След издаването на виза за планиране от основния проектант на Община Плевен Светлин Митев ще бъде предоставена процедура за разработване на механически капиталов план за спортния комплекс. Възлагането ще се извърши посредством процедура по Закона за публичните поръчки. След одобряването на механически план ще бъде направена процедура от ММС за избор на реализатор на строително-монтажните работи. 
    Предприетите дейности по построяването на нова многофункционална спортна зала в Плевен са част от заложената в съдружното съглашение политика за построяването на енергийно ефикасни спортни центрове в четирите района на страната, отговарящи на интернационалните спортно-технически нормативи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР